„Ich zawód jest częściowo profesją, częściowo hobby. Nie ograniczają się do opisów, ich ambicją jest rozniecić u obcych ciepłe uczucie do tego dziwnego miejsca na ziemi. (…) Są trochę nauczycielami. Ale nie zaszkodzi, jeśli zdradzają zdolności aktorskie i mają silny, dobrze ustawiony głos. Przewodnictwo to teatr jednego aktora” – tak pisze o warszawskich przewodnikach lat 80 minionego stulecia Olgierd Budrewicz w książce „Warszawskie małe ojczyzny”.
kraj: Grecja
12 potraw na świąteczny stół podróżnika
12 potraw na świąteczny stół z kulinarnego e-booka „W 80 potraw dookoła świata”
Święta w Polsce mają wyjątkowy charakter. Ten rok przyniósł nam jednak sporo zmian i zabrał wiele możliwości podróży. Co powiecie na urozmaicenie świątecznych stołów potrawami z innych zakątków świata? Poniżej znajdziecie 12 naszych niezwykłych kulinarnych propozycji.
…
Kilknij aby zagłosować!
[Total: 12 Average: 4.8]
Sekrety śródziemnomorskiej diety
Pisze Maja Krajnowska, przewodniczka po Rzymie.
Co kryje się pod pojęciem DIETA ŚRÓDZIEMNOMORSKA?
Dlaczego jest tak rozsławiona w świecie? Czym się charakteryzuje? Co wnosi dobrego w nasz sposób odżywiania? Dlaczego warto ją stosować? Jakie produkty są zalecane, a jakich należałoby unikać? Jaki ma wpływ na nasze zdrowie? Dlaczego została wpisana na światową listę UNESCO? …
Kilknij aby zagłosować!
[Total: 10 Average: 4.8]